אני זוכר ימים יותר קשים במדינה, ימים באמת קשים. אבל היתה אז תחושת ביחד שאפשרה לנו לעמוד בהם. מה שקורה היום, אחד הדברים הגרועים שקרו במדינה, שהתפוגגה הערבות החברתית, הערבות ההדדית, הסולידריות. ויש מצב הפוך, שיש היום טיפוח של האגואיזם בצורתו הדורסנית והחומרנית ביותר.
מאת אפרים סנה
מה עושות כל סדרות הריאליטי בטלוויזיה שמאות אלפים צופים בהם? הן עושות הילול, גלוריפיקציה של האגואיזם, של דריסת האחר של חומרנות כערך בסיסי. חברות כדבר בלתי חשוב. וזה מפורר את החברה.
חברה לא תוכל לעמוד במצבים קשים, אם יהיו, כאשר היא מפוררת לחתיכות. לכן היוזמה הזו של טוב יחד, קודם כל היא שוחה כנגד הזרם הרע הזה והיא מנסה, אני מקווה שתצליח, לתקן ולחנך את האנשים אחרת. וגם אם יגידו לי שזה תמים, אני רוצה לומר: לא הציניקנים שינו את העולם, רק האנשים התמימים. כי באמונה הזו יש הרבה מאד כוח.
חלק מהיותנו אור לגויים נבע מהלכידות שלנו, מהלכידות החברתית הלאומית. ויכולנו גם לתת תקווה לעם היהודי שיש מקום שבו דברים מתנהלים אחרת. מאמץ הסברתי, חינוכי, חברתי, גם אם הוא מתחיל בקטן, יש לו סיכוי לצבור תאוצה. כי סך הכל האנשים בעם צריכים את זה. ואני בונה את האופטימיות שלי על הרצון של האנשים שיהיה אחרת. אין תהליך שבא רק מלמעלה. ותהליך שבא רק מלמטה, יש לו סכנה של התפוגגות והתפזרות. לכן, לשאלתך, אם יש דבר שבא מאד מלמטה, מהאנשים עצמם, ואח"כ יש מי שיודע להוביל אותו, אז יש סיכוי טוב להצלחה.
ד"ר אפרים סנה שרת בממשלות ישראל כשר הבריאות והתחבורה ופעמיים כסגן שר הביטחון. השתחרר מצה"ל בדרגת תת-אלוף לאחר שמילא תפקידי פיקוד ובהם ראש המנהל האזרחי ביהודה ושומרון, מפקד איזור הביטחון בלבנון ומפקד יחידת החילוץ 669. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב ומומחה ברפואה פנימית.