ברכות ומכתבים

ברכה מאת: מלקולם הונליין

מלקולם הונליין הינו סגן יו"ר ומנכ"ל ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים העיקריים בצפון אמריקה. יו"ר ומייסד קול אמריקה בישראל. מייסד ומנהל מועצת קשרי הקהילה היהודית בניו יורק וועידת ניו יורק ליהדות ברית המועצות

"I welcome the initiative to create Tov Yahad to foster unity amongst the jewish people and the citizens of Israel." 

Malcolm Hoenlein
CEO Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations

תמצית מכתב התודה שקיבלנו ממועצת התלמידים הארצית:

ברצוננו להביע את תודתנו הגדולה אל עמותת "טוב יחד" על תרומתה הרבה במהלך כל השנה, בעבודה השוטפת מול ועדת נוער וקהילה, בשיתוף הפעולה עם ארגון צאל"ה וקישור הועדה עם גורמים משמעותיים.

בלקיחת חלק משמעותי בועידת מועצת התלמידים והנוער הארצית בנושא "בורחים מאדישות – בוחרים באחריות".

כמו כן תודה על הסיוע והייעוץ לנבחרי ציבור הנוער במהלך כל השנה.

אנו מאמינים כי יחס מקצועי ומעשי זה, יהיה יציב ואיתן לעוד שנים רבות, בשיתוף הפעולה של נציגי מועצות הנוער הבאים.

לכבוד הוא לנו לעמוד בקשר כה טוב עם עמותה כל כך חשובה!

תודה רבה על שיתוף הפעולה.

בברכה,
יובל כחלון, יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית
אוריה דוד, יו"ר ועדת נוער וקהילה
מועצת התלמידים והנוער הארצית
ובשם מועצת התלמידים והנוער הארצית.

ברכה מאת: איתן שוורץ - לשעבר אחראי קש"ח בעיריית תל אביב

הרעיון של טוב יחד הוא מאד חשוב, כי יש תחושה שדווקא בגלל השסעים בחברה כל אחד מנסה להצטרף לאיזה קבוצה ולתרום  למען משהו. יש המון קבוצות שבעד משהו מסוים ואנחנו עוזרים למנף את האנרגיות של כל הקבוצות האלה למשהו יותר גדול.

אני רואה מסביבי המון אנשים שמעורבים בהמון מטרות, ואני אישית מעורב בשני ארגונים, לא גדולים, ואתה תמיד שואל את עצמך האם האנרגיה והמשאבים שאתה מוציא על פעילות למען קבוצה מסוימת זה הניצול הנכון ביותר, והאם משהו לא הולך בדרך לאיבוד, כי המון אנשים עושים דברים משיקים או דומים למה שאתה עושה. ולפעמים חיבור בין ארגונים יכול להוליד שיתופי פעולה שהם יותר גדולים מסך כל הפעולות שכל קבוצה עושה היום בנפרד. זה משהו מאד חשוב שחסר היום בארגונים הקיימים.

כולם נורא אוהבים לדבר על השסעים בחברה הישראלית. אני חושב שרוב האנשים לא חווים שסע בהכרח, פשוט חווים איזשהו חוסר. אני לא חווה שסע מול החברה החרדית. מצד שני, אין לי הרבה חברים חרדים, או חרדים שאני בא איתם במגע יומיומי. אין לי שסע מול ערבים, אבל גם אין לי חברים ערבים ברמה היומיומית. אני חושב שזה נכון לגבי רוב האנשים. את התופעות הקיצוניות אנחנו קוראים בעיתונים. המציאות של רובנו היא לא של שסע, אלא של העדר גשר, העדר קומוניקציה, העדר קשר. וזה דבר  שנורא חשוב שאנחנו ניצור, כי אותן נקודות קצה שאנחנו שומעים עליהן הרבה, נדמה שהן הולכות ומתרבות, נדמה שהן ומעמיקות. ואז נגלה שסע אמיתי גם בחיי היומיום של הכלל הישראלי שאולי לא חווה את זה באותה עוצמה שמשודרת מהתקשורת בזמן האחרון.

המחאה החברתית היתה זרז מדהים להרבה מאד תהליכים שאנחנו נראה  את הפירות שלהם בעוד כמה שנים. קשה להבין מה בדיוק היה שם. לי אין ספק שגם במערכת הפוליטית, וגם במגזר השלישי, גם בארגונים, וגם בקרב המתנדבים נפל איזשהו אסימון. אני חושב שהאסימון החשוב ביותר הוא התחושה של אדם בודד או קבוצה מצומצמת שפעם אולי הרגישו שאין בכוחם להשפיע. היום הם מרגישים שהם יכולים מאד להשפיע וזה השינוי גדול מאד שאני רואה אצל הרבה חברים, שכמאמר הקלישאה, נהגו להתכנס ולהתבכיין בימי שישי בערב, והיום מבינים שאפשר לקחת את האנרגיה הזאת ולתעל אותה בצורה מאד משמעותית. זה השינוי הגדול.

מה שיפה במחאה החברתית שלא מוצה, וזה אולי משהו שצריך לבדוק עוד, זה יצירת הקואליציות החדשות. כי גם כשהארגונים שיתפו פעולה בעבר, היו קואליציות קבועות כאלה. אפשר היה לדעת לאיזה גוף אתה משתייך, וכנראה לאיזה גוף גם במעגלים יותר רחבים. המחאה יצרה קואליציות בין אנשים ומגזרים וארגונים שלפחות על פני השטח לא פעלו פעם יחד, והתארגנו למשהו יותר גדול. זו אחת הבשורות הכי גדולות של המחאה החברתית. היכולת השכלית לראות בקבוצה אחרת שעד כה היתה שונה בתכלית ממה שאתה עשית, בר שיח ובר פעולה משותפת.

העולם היהודי מתקדם בכיוונים שבשיח הישראלי עדיין לא קיימים בכלל. בעולם היהודי מדברים מזמן על תיקון העולם, על התפקיד של היהודים בעולם במאה העשרים ואחת. אנחנו רחוקים מהשיח הזה שנות דור. יש לנו הרבה מה ללמוד. אותו מודל שאנחנו חשבנו שאנחנו יוצרים פה של חברת מופת, "אור לגויים" , עם יד על הלב – לא באמת יצרנו. הרבה מאד מהפעילות המוסרית וההובלה הערכית שקורית היום בעולם על ידי יהודים, נעשית היום על ידי יהודים בגולה בתפוצות. ונורא חשוב ללמוד מהם, קצת לאמץ את דפוסי החשיבה שלהם.

 איתן שוורץ, אזרח שאיכפת לו (איש תקשורת)

ברכה מאת: עמותת חלו"צ

בשלהי 2012 הגענו למפגש עם אנשים וגופים משפיעים במגזר השלישי ונוצר קשר מידי עם הנציגים של עמותת "טוב יחד". ההשקפה של חברי "טוב יחד" על התנהלות המגזר השלישי והצרכים שלו תואמים מאד את ההשקפה של עמותת חלו"צ ומשם התחלנו לעבוד.

כבר בפגישות הראשונות התברר לשני הצדדים שנקודות החיבור והמקום לשיתוף פעולה הן הרבה יותר ממה שתארנו לעצמנו. עמותת חלו"צ הייתה צריכה עזרה בפתיחת דלתות, בהעברת סדנאות ליזמים שלנו ויעוץ אישי לנו, לאנשי הצוות של העמותה.

חברי עמותת "טוב יחד" תמיד שם כשצריך אותם ותמיד מוכנים להרתם לכל מה שצריך. בתור עמותה חדשה, גוף כזה שתומך נותן רוח גבית מטורפת והרגשה שיש מישהו איתך בצעדים הראשונים בעולם חדש לגמרי. את התרומה של "טוב יחד" לא נוכל לכמת במילים. התרומה היא פנימית ועל כך אני רוצה רוצה להודות מקרב לב.

תמיד איתכם,
ספיר בן-דרור
סמנכ"ל עמותת חלו"צ

ברכה מאת: יאיר עמיקם - לשעבר עיתונאי, דובר משרד הבריאות וראש ענף תקשורת דו"צ

עמותת טוב יחד, אירית היקרה,

ושוב את פונה אל הטוב שבאדם, אל תכונותיו הטובות ואל יצרו הנוח, כאילו אמרת – יצר האדם טוב מנעוריו.
אפילו שני השמות שבחרתם – טוב ויחד. מה יותר אופטימי מזה. איך אפשר שלא לחייך?
יש לי הכבוד להיות עובד מערכת הבריאות של ישראל. הבריאות היא חוצה גבולות, עדות, מינים ומיגדרים. וגם לחיידקים אין גבולות והם אינם מבדילים בין דם לדם. לכן, אין כמו נושא הבריאות היכול לאחד, לחבק, ללכד, להבריא את העולם, את החברה ואת האדם. אשמח לסייע בכל דרך שאוכל לעמותת "טוב יחד" ולחבריה.

יאיר עמיקם
סמנכ"ל הסברה ויחב"ל משרד הבריאות

ברכה מאת: שר הבריאות והח״כ לשעבר אפרים סנה

אני זוכר ימים יותר קשים במדינה, ימים באמת קשים. אבל היתה אז תחושת ביחד שאפשרה לנו לעמוד בהם. מה שקורה היום, אחד הדברים הגרועים שקרו במדינה, שהתפוגגה הערבות החברתית, הערבות ההדדית, הסולידריות. ויש מצב הפוך, שיש היום טיפוח של האגואיזם בצורתו הדורסנית והחומרנית ביותר. מה עושות כל סדרות הריאליטי בטלוויזיה שמאות אלפים צופים בהם? הן עושות הילול, גלוריפיקציה של האגואיזם, של דריסת האחר של חומרנות כערך בסיסי. חברות כדבר בלתי חשוב. וזה מפורר את החברה.

חברה לא תוכל לעמוד במצבים קשים, אם יהיו, כאשר היא מפוררת לחתיכות. לכן היוזמה הזו של טוב יחד, קודם כל היא שוחה כנגד הזרם הרע הזה והיא מנסה, אני מקווה שתצליח, לתקן ולחנך את האנשים אחרת. וגם אם יגידו לי שזה תמים, אני רוצה לומר: לא הציניקנים שינו את העולם, רק האנשים התמימים. כי באמונה הזו יש הרבה מאד כוח.

חלק מהיותנו אור לגויים נבע מהלכידות שלנו, מהלכידות החברתית הלאומית. ויכולנו גם לתת תקווה לעם היהודי שיש מקום שבו דברים מתנהלים אחרת. מאמץ הסברתי, חינוכי, חברתי, גם אם הוא מתחיל בקטן, יש לו סיכוי לצבור תאוצה. כי סך הכל האנשים בעם צריכים את זה. ואני בונה את האופטימיות שלי על הרצון של האנשים שיהיה אחרת. אין תהליך שבא רק מלמעלה. ותהליך שבא רק מלמטה, יש לו סכנה של התפוגגות והתפזרות. לכן, לשאלתך, אם יש דבר שבא מאד מלמטה, מהאנשים עצמם, ואח"כ יש מי שיודע להוביל אותו, אז יש סיכוי טוב להצלחה.

 ד"ר אפרים סנה, שרת בממשלות ישראל כשר הבריאות, שר התחבורה, ופעמיים כסגן שר הביטחון. השתחרר מצה"ל בדרגת תת-אלוף לאחר שמילא תפקידי פיקוד ובהם ראש המנהל האזרחי ביהודה ושומרון, מפקד איזור הביטחון בלבנון ומפקד יחידת החילוץהקרבי והפינוי בהיטס 669. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב ומומחה ברפואה פנימית.

מכתב מאת:  עו"ד ונוטריון בולט במגזר הדרוזי

להלן דבריו של עו"ד ונוטריון מאוד בולט ומוכר במגזר הדרוזי, שעובד גם עם המגזר היהודי לגבי הפעילות המשותפת בפקיעין.

״אני  מוקיר  תודה  את  פועלכן  למען  פקיעין  בפרט  והחברה  בכלל

אכן  אתן  ראויות  לכל  הערכה  והוקרה  ואף  רואה  בכן  כמודל  קלאסי  ובולט  לחיקוי

אני  נפעם  ומלא  כבוד  והערכה  לכן  ,  לשייח'  היקר  סאלח  עקל  ח'טיב  ,  לד"ר  גאזי  פארס  ( שמאחל  לו  הצלחה  והברקה בתפקידו כראש  הרשות  המקומית  פקיעין  באותם  ממדים  כפי  זאת  ברפואה  ) ,  ולכל  יתר  החברה  כאחד .

אני  גאה  בכולכם  … חזק  ואמץ  אחים  יקרים״

ברכה מאת: לוני הרציקוביץ'

"יש לי ידידה מופלאה בשם אירית עצמון שלקחה על עצמה משימה, וקראה למשימה הזו להיות ביחד.
ה"להיות ביחד" הזה לא אומר שכולם פתאם נהיה חברים… אבל התובנה שאנחנו צריכים לאהוב את עצמנו בליבנו ושהאהבה שלנו תדבק באחר, היא זו שתוביל אותנו למצב שהחיכוכים ירדו. שהמריבות הטיפשיות שאין להן שום בסיס ייעלמו. או לפחות המינון שלהם ירד באופן דרסטי. הרי זה פה עניין של משקל. אם המשקל של הטוב, של החיובי, של האוהב, המשקל של המאוחד, הוא זה שיהיה במינון הגבוה ביותר, הרי שהחיים משתפרים ללא הכר"

כולנו קיבלנו מתת אל בהגיענו לכאן, וכל אחד קיבל את המאה אחוז שהוא צריך כדי לבחור נכון. הכל צפוי והרשות נתונה. כל מה שאנחנו צריכים זה מאד לאהוב את מה שקיבלנו ולעשות איתו את המירב. אותם אנשים יקרים שהתגייסו למטרה הזו של לעשות ביחד, הרי הם מרימים כפפה שניתנה להם באיזה דחף חזק מאד למצוא את המקומות שמחברים בין כולנו ויתנו לנו תקווה לעתיד, לנו לילדינו לדורות הבאים. אני משוכנע שהילדים של היום, הפתיחות שלהם כל כך יותר גדולה, היכולת שלהם לממש את הפוטנציאל שלהם, להביא אותנו לעידן חדש, לדור אחר, לחשיבה שונה. לטפל בסימפטומים לפני שהם מתרחשים ולמנוע אותם לפני שהם מגיעים. אבל להיות גם חכם מספיק כדי להתמודד עם תופעות מורכבות ואתגרים מסוגים שונים, להתמודד איתם ולהגיע למצב שבו ההרמוניה, האהבה, האחווה והרעות, הידידות והחברות, הבריאות והיצירה יהיו עוגנים שהם לא רק מלל שיוצא מהפה ונסגר לאחר מכן, אלא עוגן, עמוד אש שאותו עם סגולה שאנחנו נמנים על בניו, לקח על עצמו להפיץ בעולם. זה נכון לכל העולם, לא רק ליחיד ולא רק למקום אחד.

אני מברך מקרב לב את כל העוסקים במלאכה הזו. זו מלאכת קודש בימים אלה. אנחנו רואים סביבנו כל מיני מורסות מתפרצות החוצה, ואולי טוב שכך, כי הדרך לפיתרון עוברת דרך המודעות לבעיה. ניתן לכל אחד את הכבוד שלו ואת המקום שלו, אבל בל נכפה ובל נכעס. בל נרדוף אלא נאהב. כולנו יחד.

לוני הרציקוביץ' הינו איש עסקים חובקי עולם, כאשר בבסיסו עומדת השקפת עולמו המבקשת איזון פנימי, אהבת האדם וטובת כל הסובב אותנו חי, דומם וצומח.

ברכה מאת:  ח"כ ד"ר נחמן שי - שר התפוצות

בעבר איש תקשורת ישראלי, מפקד גלי צה"ל, דובר צה"ל, מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, יועץ תקשורת, יו"ר חברת החדשות של ערוץ 2, יו"ר רשות השידור, וכן מנכ"ל הארגון היהודי הבינלאומי UJC.

ברכה מאת: עו"ד דני ווקס

עו"ד דני ווקס – לשעבר: סגן יועץ משפטי לבנק הפועלים ושופט (נציג ציבור מעבידים) בבית הדין הארצי לעבודה
כיום: נציג איגוד הבנקים בישראל בכנסת, סמח"ט בחטיבת הנגב במילואים, חבר וועדות מגוונות בלשכת עורכי הדין
 
ציטוט: "תומך ב"טוב יחד"-שכן, לעמותה יש מוטיבציה לבצע דברים מועילים בישראל לכל המגזרים"…

ברכה מאת: אביטל לייבוביץ

אביטל לייבוביץ הינה מנכ"ל הועד היהודי האמריקאי בישראל. עד לאחרונה שימשה ראש ענף תקשורת בינלאומית ביחידת דובר צה"ל בדרגת סא"ל.

״כארגון שבמשך שנים רבות פועל בזירה הבינלאומית לטובת קידום זכויותיהם של מיעוטים, אני מזדהה עם פועלו החשוב של ארגון ׳טוב יחד׳.

במיוחד היום, מצבה האסטרטגי והגיאופוליטי של ישראל אינו פשוט, ואנו זקוקים לאיחוד שורות כדי לצמוח הלאה ולשעוט קדימה.

אם נטיב להניח את המחלוקות הפוליטיות בצד ולהתאחד סביב המהות- אזי השמים הם הגבול״

ברכה לאחדות ואהבה

לאחדות ואהבה

לקבוצת ערבים, יהודים ודרוזים בבית הכנסת היהודי העתיק בפקיעין – מפי הגברת זנתי, שומרת המקום מזה שנים.

היהודיה האחרונה בשושלת המחזיקה בבית כנסת זה.

ברכה מאת הרב יהושע שיינברגר

הרב יהושע שיינברגר, מייסד ארגון רפע"ה, המונה מאות מתנדבים ואנשי מקצוע ברחבי הארץ הפועלים בתחום הבריאות והרווחה, ומסייע לנזקקים ללא הבדל דת, גיל, מין או צבע, מברך עתה את עמותת טוב יחד הצעירה בדרכה קדימה.

ברכה מאת בוקי אורן

בוקי אורן, יו"ר מקורות לשעבר וכעת יו"ר ומנכ"ל Global Water Technologies, בברכתו לעמותת טוב יחד.